Navigasyonu aç/kapa
(current)
Ürünler
Fasulye
Pirinç
Bulgur
Mercimek
Nohut
Buğday
Mısır
Bayilerimiz
Diyarbakır
Siirt
Gaziantep
Van
Kahramanmaraş
Elazığ
Malatya
Şanlıurfa
Galeri
Üretim Tesizimiz
Ekim Alanlarımız
Kurumsal
Hakkımızda
Kalite Belgelerimiz
Bize Ulaşın
İletişim
Ürünler
Bakliyat
Buğday
Bulgur
Fasulye
Mercimek
Mısır
Nohut
Pirinç
Patates
Tohumluk Patates
Yemeklik Patates
Öne Çıkanlar
Dermason Fasulye
Haberler
Duyurular
Doruk Sertifikalı Tohumluk Kuru Fasulye Satışı Başlamıştır.
Ziyaretçi Defteri
Hava Durumu
AHLAT
Dermason Fasulye
Yükleniyor...
Dermason Fasulye; Tarlada olgunlaşan fasulyeler kurutulduktan sonra kabuklarından ayrılır, elenir, kalibre edilir ve yabancı maddelerden arındırılarak tüketime sunulur. Toprak özelliği ve kar suyu ile yetişmesi, dayanıklı, ince kabuklu olması, çabuk pişmesi ve lezzetinden dolayı tüketicinin en çok tercih ettiği fasulyedir. İri taneli, dolgun ve yassı görünümlü, bir ucu düz, diğer ucu ovalimsi, canlı beyaz renktedir. Fasulyenin yöresel farklılığı ve homojen yapıda olması çok önemlidir. Daha çok İç Anadolu bölgesinde, Nevşehir, Derinkuyu, Niğde, Erzincan bölgelerinde ekimi yapılmaktadır.
Paylaş
Powered by
Bilcom