AnavatanıTürkiye olan aşurelik buğday, M.Ö. 900'lü yıllardan beri buğdayın kaynatılıp kurutularak tüketilen halidir.
- Prebiyotik özelliğe sahiptir.
- Glisemik indeksi düşüktür.
- Kabızlığı önlemeye yardımcı olmaktadır.
Buğdaygiller (Graminaceae) familyasının buğday cinsinin makarnalık buğdaylar türü ile ekmeklik buğdaylar ve topbaş buğdayların alt türlerine ait bitkilerin tohumlarıdır.
Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı önler.Bağırsak ve rektum kanserini önlemeye yardımcı olur. Mideyi, beyni ve gözü kuvvetlendirir.
Buğdaydan elde edilen buğday yağı, cilt ve saç bakımı için çok faydalıdır.
Aşurelik buğday yağı kırışıklıkları ve yaşlanmanın etkilerini azaltır. Saçlara yumuşaklık ve parlaklık verir. Saç dökülmesini önler. Aynı zamanda etkili bir antioksidandır.
BESİN DEĞERİ TABLOSU (100gr)
Kolesterol |
: |
0 |
Kalori |
: |
354 cal |
Protein |
: |
11,5 gr |
Yağ |
: |
2,2 gr |
Karbonhidrat |
: |
69,3 gr |
Kalsiyum |
: |
36 mg |
Demir |
: |
3,1 mg |
Vitamin B1 |
: |
0,57 mg |
Vitamin B2 |
: |
0,12 mg |
Niasin |
: |
4,3 mg |